Online Meditatie.

Wat is meditatie?

Bij meditatie zit je stil en keer je je naar binnen. Vanuit de rust ga je verschillende thema’s overdenken zoals, woede en geduld, angst en vertrouwen, egoïsme en liefdevolle vriendelijkheid.

Mijn specialisme.

De rode draad tijdens de meditaties zijn de analytische meditatie vanuit het Boeddhisme . Je werkt aan verstorende gedachten zoals: het willen hebben van dingen, trots, woede enz. Zo is er een constante stroom van gedachtes, die als een soort trein door je hoofd gaan. Dit doelloos malen word ook wel “nam tok” genoemd in het Tibetaans en betekent “onnodig denken”.

Welke wolf voed jij?

Een oude Indiaan onderwees zijn kleinzoon over het leven. “Er is een strijd gaande in mij” :zei hij tegen de jongen. Het is een afschuwelijk gevecht en het is tussen twee wolven. Een wolf is boosaardig: hij is boosheid, afgunst, verdriet, hebzucht, arrogantie, zelfmedelijden, schuld, wrok, minderwaardigheid, leugens, valse trots, hoogmoed en ego. De andere wolf is goedaardig: hij is vreugde, vrede, liefde, hoop, zuiverheid, welwillendheid, invoelend vermogen, vrijgevigheid, waarheid, mededogen en vertrouwen. Hetzelfde gevecht speelt zich ook in jouw af en in ieder ander persoon. De kleinzoon dacht er kort over na en vroeg toen aan zijn opa: “welke wolf gaat er winnen”? De oude Indiaan antwoordde: “de wolf die je voedsel geeft”.

Image
Image