Image

Online Mindful Yoga


Ontspannend, verstillend en meditatief.

Door het tijdperk waarin we zitten, wordt het steeds moeilijker innerlijke rust te vinden.
We krijgen op een dag namelijk zoveel prikkels te verwerken.Tijd dus om te ontprikkelen en ontspannen!Dat doe je bij mij online, vanuit je eigen fijne plek. Ervaring met yoga of lenigheid is geen vereiste.*Wil jij af van gepieker, slaapproblemen, hoofdpijn, slechte focus, pijn innek en schouders of beter leren omgaan met burn-out klachten?*Wil jij optimaal genieten van het leven, beter ontspannen en omgaan met werkdruk?
Kies dan voor online mindful yoga!

Waarom Mindful Yoga?Bij Mindfulness ligt de focus op het bewuster worden van het hier en nu met al je zintuigen.Yoga houdt zich bezig met de asana's (houdingen) en ademhalingsoefeningen.Yoga zorgt daarnaast voor meer kracht, souplesse en ontspanning.Bij mindfulness yoga gaat het tempo omlaag en beoefen je yoga op een zachte manier. Met een open blik ga je erin, zonder prestatiedruk of oordeel over jezelf. Er ontstaat een automatische innerlijke vertraging, doordat je met aandacht bezig bent. Je leert signalen van stress, vermoeidheid en overbelasting herkennen. Ja, ik wil het helende effect van mindful yoga ervaren.

Waarom Mindful Yoga en harp?

Laatst zag ik een historische afbeeldingen van David met zijn harp. Hij speelde voor de zieke koning Saol. Men geloofde toen al in de genezende werking van harpklanken. Hoe mooi is dit!
M. Chiasson heeft een wetenschappelijk onderzoek aan het Arizona Center for Intergratie Medicine uitgevoerd en daaruit werd duidelijk dat harpspel je fysiek en mentaal ondersteunt en voor geruststelling zorgt.  De snaren van mijn harp staan afgestemd op de hartfrequentie en brengen de lucht in trilling en dit resoneert op verschillende plaatsen in je lijf. Het vermindert angst, stress, pijnklachten en heeft een positieve invloed op je lijf en geest.
Het opent o.a. je hart waardoor je meer liefde en rust ervaart.

Mijn specialisme

Naast de officiële houdingen richt ik mij ook op eenvoudige effectieve bewegingen die een grote verandering teweeg brengen.
Hierdoor ontstaat er meer bewustwording in lichaam en geest.
Ik laat je ervaren dat gedachten kracht en gevoelens jouw beweging beïnvloeden en dat verbeelding en anatomische kennis voor transformatie zorgen.  Mijn harpspel tijdens de ontspanning zorgt voor de finishing touch !
Ik geef les vanuit een liefdevolle, blijde en rustige houding.


Wat doe je in de les?

Mindful Yoga houdingen
Bewustwording van lichaam en geest
Actieve – en passieve spierontspanning
Betere conditie fysieke inspanning
Triggerpoints activeren d.m.v. ballen
Visualisaties om beter te kunnen ontspannen